Pravdivý příběh


V roce 2000 za mnou na začátku prosince přijelo do Střediska drogových závislostí P-centrum v Olomouci nejméně 5 velmi bohatých podnikatelů.
Šel jsem do práce a před P-centrem stála fára jako z filmu.
V čekárně bylo těch chlapů plno.
"Musíme s vámi mluvit, jde o život".
Tak jsem je vzal sebou a vyslechl.
Šlo o rodinu s dvěma malými dětmi nedaleko od Olomouce, kteří u mne byli o prázdninách s dědečkem a otázka tehdy zněla.
"Můžeme si dovolit jet na dovolenou, když bereme kokain a bojíme se ho převezt přes hranice?"
"Když si dáte diazepam a hlavně, když budete u moře běhat, hýbat se a věnovat se dětem, žádný extra absťák nepřijde, to klidně zvládnete i bez prášků."
Podnikatelé říkali, že tento muž jim za poslední období ulil 30 milionů a včera v noci jim volal jejich dědeček, že jezdí s manželkou a dětmi v autě a vytrhávají z auta a ze sebe, co šlo. Prý jezdili celou noc až byli uplně nazí. Teď už jsou prý doma zabarikádovaní.
"Co máme dělat?"
"Já nevím, co vy, ale já volám řediteli policie Skříčilovi, jsou v psychóze. Mají doma koks a zbraně?"
"Jo, mají, zbraně nevíme, ale silné kuše určitě."
Měli jsme s policajty dohodu, že nebudou šmírovat okolo P-centra, když prošla Severova novela trestního zákona známá jako "větší než malé množství".
Poprvé jsem porušil nepsanou dohodu, že klienty policajtům neprásku, ale ted šlo o děti.
2 malé děti, které prý běžně běhaly v psychóze po polích okolo vesnice, ale nikdo z vesnice nezasáhl, jak jsem se později dozvěděl.
"Dobrý den, tady DD. Pane řediteli, ve vesnici .... je v domě zabarikádovaný pár s dětmi a mají toxickou psychózu a ti lidé a zejména děti jsou ve velkém ohrožení. Volat tam jako první záchranu nebo obyčejného policajta je velmi riskantní. Musíte tam poslat komando. Jestli tam pošlete obyčejného poldu a oni ho zabijí, mám tady dost svědků a povolám vás k odpovědnosti. Zařídíte to?"
"Dobře", řekl Skříčil, dnes krajský policejní rada, který roky svoluje porušovat zákony a posílá na nevinné lidi policajty jako na těžké zločince .
Podnikatelé odešli.

Za měsíc jsem v Petříkově v Jeseníkách, kam jezdím od dětství na hory, potkal jednoho z těch podnikatelů.
"Musím s vámi mluvit"
Jeli jsme spolu na vleku a on mi povídá, jak to pokračovalo.
"Jel jsem se tam podívat. Napřed tam poslali normálního poldu. Když viděl, co se děje, zavolali pak z Ostravy komando. Doma měli pytle s různýma drogama, ale ti poldové dělali, že nic nevidí. On se schoval na 14 dni ve Šternberku na psychinu, děcka jsou u dědečka."
"Chcete říct, že ty pytle s fetem neodvezli?"
"Dělali, že nic nevidí."

Měl jsem v té době na Národní protidrogové centrále spolužáka z vyšky.
Dnes už myslím ani u policie nepracuje. Jmenuje se Petr Přecechtěl.
"Petře. Musím mluvit s Komorousem. Tady se kšeftuje s drogama za dohledu místních fízlů."
Komorous dostal popis výše uvedeného, a nic se nestalo.
Za rok Komorous prohlásil do médií, že je na trhu marihuana silnější než pervitin.
Na čem se sjížděl Komorous mne nezajímá, zajímá mne, k čemu ten estébácký zmetek přispěl:
Dnes je ČR největším producentem marihuany v Evropě a dává z veřejných zdrojů na prohibici nejvíce v Evropě, necelých 20% z rozpočtu jde na doložitelně efektivní prevenci, léčbu a rehabilitaci. Toxická marihuana "Made in ČEZ,a.s." plná  jedů a THC za dozoru bdělé policie ničí mládež a nemocné, ale to je přece účel. Byznys je byznys.
http://konopijelek.blogspot.cz/2012/03/vzpominka-za-

A co předvádějí „novináři“?
Ve včerejším  článku o nepříčetném mágovi Dvořákovi redaktorka ČTK napsala lež, že prý nereaguji. Dvořákse v pondělí ČTK ke svému případu nevyjádřil, jeho telefon není dostupný“ 

Naopak, na včerejší otázku ČTK, jestli se chci k postupu policie a státního zastupitelství ke stažení obžaloby vyjádřit, jsem se ČTK vyjádřil dostatečně jasně tímto sdělením,  které se však nehodí, protože přece, novináři už dávno nejsou hlídací psidemokracie. Neumí se ani naučit pár paragrafů a překrucují klíďo píďo slova soudního znalce, který se asi bojí, že mne ta svoloč dostane do kolen, a tak přepískl posudek a napsal soudu úplné báchorky, na kterých jsme se rozhodně nedohodli. Jsme totiž kolegové z branže a on ví, že mám v dané oblasti mnohem větší zkušenosti a znalosti, ale bojí se psát soudu do posudku, že jsou to vrazi a zločinci, i když ví, že zabili a zmrzačili tolik lidí a bylo jich za ty roky 3 tisíce nejméně - kdo by pak z toho nebyl mešuge, když se vám to děje před očima?

Tak si jen říkám, že by mohl ten soudní znalec dát ty peníze za 2 profláklé "posudky" pražskému a prostějovskému soudu na 3 analýzy konopí v Ústavu soudního lékařství FN Olomouc k soudní expertíze, což by těch 15 tisíc vyšlo akorát a rád přispěji zbytek, aby všem lidem došlo, že
1) Když bude ospělovské konopí odrůdy Friedrich Nietzsche měřeno dle trestního zákoníku z celého objemu rostliny konopí (jak do 1.1.2012 uváděl trestní zákoník), mohu na výsledku analýzy dokázat, že jsem vždy v Ospělově pěstoval legální konopí a do 100 m2 pěstitelské plochy to nemusím hlásit (paragraf 29 ZoNL) a dle paragrafu 5,ods. 5 mohu toto legální konopí zpracovávat k účelům pokusnickým a rovněž bez hlášení
2) Když bude letos v Ospělově vysazená registrovaná a plně již od semene legální odrůda Finola měřena dle trestního zákoníku od 1.1.2012 k ochraně zkorumpovaného projektu "Marihuana do lékáren" pouze z vrcholíku, mohu tak dokázat, že bude nad limitem 0,3%THC a je tedy de iure zakázáno pěstovat i tzv. technické konopí
3) Totožně měřeno k posílení důkazu u legální odrůdy Carmagnola
Se soudním znalcem doc. Petrem Ondrou z Ústavu soudního lékařství FN Olomouc jsem na měření THC odlišnými metodami dle protiřečících si zákonů domluven. 

Přijedou zase do Ospělova mačetáři, nebo si přečtou i novináři paragraf trestního zákoníku 31,odst 1 přípustné riziko, který to vše navíc plně kompenzuje i pro nelegální konopí, protože konopí nikdy nikoho nezabilo a já mám s léčbou konopím největší zkušenosti nejen v ČR a jak praví zákon, nelze prospěšného cíle dosáhnout jinak.
Nebo snad víte v Evropě o někom, kdo má více zkušeností s tak širokým spektrem diagnóz a odrůd konopí (přes sto)?
Co kdyby ty analýzy uhradila media, když to soudní znalec nepodpoří, když si někteří říkají novináři?
Co kdyby i novináři věděli, že ze zákona se THC může měřit v konopí z vrcholíku maximálně do 10 dne od odkvětu, což u většiny rostlin konopí je dávno dávno za, pouze Carmagnola teprve nabírá na květ, protože je z jižních krajin (sever Itálie). 
Co kdyby novináři věděli, že trestní právo je poslední možnost, namísto toho aby soud, státní zastupitelství a policie hledali řešení prospěšné celku?

--
Přeji vám hezký den, pevné zdraví a stálou pohodu

Dušan Dvořák, MMCA
http://dusandvorak.blogspot.
cz/
Konopí léčí nejen rakovinu
Vládní projekt "Marihuana do lékáren" je podvod, korupce a zločin na občanech


Od: Medical Cannabis Social Club <dusan.dvorak@konopijelek.cz>
Datum: 7. srpna 2012 15:30
Předmět: Pravdivý příběh pro hanáckou elitu a trocha paragrafů k dovzdělání
Komu: OSZ Prostějov <posta@osz.pro.justice.cz>, posta@osoud.pro.justice.cz, Policie Prostějov <orpvkr@mvcr.cz>
Kopie: Stverka David <David.Stverka@mfdnes.cz>, Sverdik Michal <Michal.Sverdik@mfdnes.cz>, michal.polacek@mfdnes.cz, olomouc@ctk.cz, pavel.hekela@ol.cro.cz, "ivana.pustejovska" <Ivana.Pustejovska@ol.rozhlas.cz>, pdpv@seznam.cz, radka.stedra@seznam.cz, redolo@mfdnes.cz, olomoucky@denik.cz, tomas.petrzela@nova.cz, redakce.olomouc@ceskatelevize.cz, lenka.petrasova@mfdnes.cz, Horakova Alena <horakova@mail.ctk.cz>